Com aprenem?
Aprenentatge significatiu i constructivista
Programam activitats que parteixin, sempre que sigui possible, de l’experiència i coneixements dels propis alumnes, que siguin motivadores i propers als fillets i a les filletes i que els permetin relacionar els nous aprenentatges amb el que ja saben.
Metodologies actives
Treballem junts per aconsseguir objectius compartits emprant tasques enriquides on construïm el coneixement conjuntament entre alumnes i mestres.
Gràcies a l'aprenentatge basat en projectes i estructures cooperatives i l'ús d'eines com la comunicació, les habilitats socials, les relacions i les individualitats dels nostres alumnes, cream el coneixement; sempre dins d'un context proper, promovent la curiositat i la motivació, resolució de conflictes, el respecte per la diversitat i l'intercanvi.
Entorn privilegiat
Seguint la idea que l’escola ha d’estar arrelada en el seu entorn soci-geogràfic i d’acord amb un dels punts de la línia metodològica que fa referència a la importància que l’ensenyament sigui significatiu, aquest centre, ubicat en un medi rural, dins el Parc Natural de s’Albufera d’es Grau, duu a terme activitats per afavorir el coneixement del medi natural que ens envolta i adquirir hàbits que permetin la preservació d’aquest.
Coeducació
La nostra escola assumeix plenament la idea d’una educació per a la igualtat, sense cap tipus de discriminació.
Educació en valors
L’educació dels alumnes i de les alumnes, en l’apartat d’actituds, valors i normes, la considerem com una responsabilitat primordial de l’escola per tal d’aconseguir la formació de persones completes.
Eduquem en valors amb l’objectiu de donar elements a l'alumnat, perquè siguin capaços de viure plenament i de manera feliç i perquè puguin contribuir al benestar dels qui els envolten.
Educació per la convivència
Considerem que un dels objectius bàsics de l’educació ha de ser ensenyar a viure i a conviure, fomentar i liderar la convivència tant a nivell de centre com fora d’ell. És important per a la convivència saber parlar i escoltar sempre de forma positiva i constructiva.